Det Norske Akademis Ordbok

fritere

fritere 
verb
BØYNINGfriterte, fritert, fritering
UTTALE[frite:´rə]Uttale-veiledning
ETYMOLOGI
fra tysk fritieren, avledet av fransk frit perfektum partisipp av frire 'steke i olje, frityrsteke', av latin frigere 'steke, grille, riste'; jf. frityr
BETYDNING OG BRUK
matlagning
 koke eller steke (matvare) i varm olje eller smult
SITATER
  • best kjent er kanskje akkaren tilberedt som friterte ringer
     (Aftenposten 1982/118/8/6)
  • for at du skal kunne fritere scampi på en trygg måte må du ha en dønn jevn varmekilde, oljen skal holde 180 grader
     (aftenposten.no 27.11.2004)
  • friterte og nennsomt krydrete bryststykker av hornfugl
     (Gert Nygårdshaug Chimera LBK 2011)
  • grønn salat med scampi og ananas
     (Aicha Bouhlou Aichas salatfantasier 284 2021)