Det Norske Akademis Ordbok

fiskekjøtt

fiskekjøtt 
substantiv
Informasjon
BØYNINGet
genus
nøytrum
ubestemt artikkel
et
FULL BOKMÅLSNORM
ETYMOLOGI
annet ledd kjøtt
BETYDNING OG BRUK
muskelvev fra fisk, brukt i matlagning
SITATER
  • ved kokning av pighvar (sandkverv) bør man ta 1½ dcl. melk for hver liter vand; herved blir fiskekjøttet hvitere
     (Henriette Schønberg Erken Stor kokebok for større og mindre husholdninger 76 1914)
  • torsk er utmerket mat, en delikatesse, særlig når den er så fersk at fiskekjøttet er krittende hvitt og med hvite muskelknuter i
     (Agnar Mykle Sangen om den røde rubin 229 1956)
  • når man marinerer fisk i syre, trenger syren inn i fiskekjøttet og gir det smak
     (Aicha Bouhlou Aichas salatfantasier 271 2021)
  • jeg er bøyd over tønna og strør salt over nok et lag, gnir saltet inn i fiskekjøttet
     (Ingeborg Arvola Kniven i ilden 392 2022)