BETYDNING OG BRUK
dialektalt
saltet, tørket og til dels lettrøkt kjøtt av fåreribbe,
især dampkokt på rist av trepinner
SITATER
-
pinnekjøtt lages av fåreribbe, helst noe fet, og når den selges er det som saltet, tørket og til dels lettrøkt(Dagbladet 1955/291/12/3)
-
hjemme hos oss i Hordaland er det pinnekjøtt som er julematen fremfor noe annet(Aftenposten 1962/582/4/6)
-
pinnekjøttet vi la i saltlake og så hengte til tørk til det var takandes(Pål Gerhard Olsen Si bare ett ord 146 2017)
-
ingen ser meg når jeg gafler i meg ett kilo pinnekjøtt helt alene
-
[de hadde] gått over fra svineribbe til pinnekjøtt av lam for Awads skyld(Sverre Knudsen De aller nærmeste LBK 2003)
-
pinnekjøtt … med rikelig av fet sjy