Det Norske Akademis Ordbok

oslofrokost

oslofrokost 
substantiv
Informasjon
MODERAT BOKMÅLen
genus
maskulinum
ubestemt artikkel
en
FULL BOKMÅLSNORM
UTTALE[o`slo-]Uttale-veiledning
ETYMOLOGI
første ledd stedsnavnet Oslo
BETYDNING OG BRUK
om forhold midt på 1900-tallet (cirka 1929–63)
 frokost for skolebarn i Oslo som består av nysilt melk, hardt brød og sammalt brød med margarin og mysost, samt gulrot, eple eller appelsin
SITATER
  • damer i hvite forklær gjør i stand frokost. Oslofrokosten. Grovbrød, skonrokker, gulrøtter eller kålrabi, og melk
     (Olav Angell Oslo i skumring 64 1991)
  • etter en utprøvingsperiode ble Oslofrokosten innført i 1932, etter initiativ fra skolelegesjef Carl Schiøtz
     (Oslo byleksikon (2010) 425)