Det Norske Akademis Ordbok

carpaccio

carpaccio 
substantiv
Informasjon
BØYNINGen; carpaccioen, carpaccioer
genus
maskulinum
ubestemt artikkel
en
bestemt form entall
carpaccioen
ubestemt form flertall
carpaccioer
FULL BOKMÅLSNORM
UTTALE[karpa´tʃo]Uttale-veiledning
ETYMOLOGI
fra italiensk carpaccio, etter etternavnet til maleren Vittore Carpaccio (ca. 1455–1525), som brukte en spesiell rød farge som minner om rått kjøtt
BETYDNING OG BRUK
matlagning
 matrett med løvtynne skiver av rått kjøtt, rå fisk eller grønnskaker, servert med f.eks. parmesan, olivenolje og salat
SITATER
  • carpaccio av villaks
     (Torgrim Eggen Den nye Dylan 9 1997)
  • carpaccio på nyretapp
     (Magasinet 29.12.2018/66)
  • carpaccio av rødbeter
     (Helena Neraal Tapas på norsk 119 2018)